HOME

OVER U

BEHANDELING

CONTACT/LINKS

INFORMATIE

NIEUWS

TARIEVEN

 

ISO gecertificeerd

Informatie

 

 

 

Meer dan 30 jaar maatwerk in kunstgebitten

 

De O-N-T Tandprotheticus; de erkende specialist!

De Organisatie van Nederlandse Tandprothetici (ONT) zet zich al meer dan dertig jaar in voor een goede tandprothetische zorg. Het beroep van tandprotheticus was bij de oprichting in 1975 nog onbekend maar is de laatste jaren steeds bekender geworden. De tandprotheticus is een paramedisch specialist die zelfstandig gebitsprothesen mag aanmeten en vervaardigen. Landelijk zijn er meer dan 300 ONT-tandprothetici. Ook bij u in de buurt is wel een tandprothetische praktijk te vinden.

Niet iedereen mag zich zomaar tandprotheticus noemen; het is een beschermd beroep dat sinds 1987 een wettelijk erkende status heeft. In tegenstelling tot een tandtechnicus mag een tandprotheticus wel zelfstandig een praktijk uitoefenen.

Esthetische wensen

De tandprotheticus meet niet alleen een gebitsprothese aan, maar overlegt ook met de patiŽnt over het type en het uiterlijk van het kunstgebit. Er zijn vele variaties mogelijk als het gaat om keuze in vorm, grootte en kleur van de tanden. De laatste tijd wordt er alles aan gedaan om het gebit een natuurlijke en frisse uitstraling te geven. De ONT-tandprotheticus adviseert de patiŽnten dan ook welk gebit het beste bij hen past. Tenslotte is een kunstgebit altijd maatwerk, waarbij de individuele wensen van de patiŽnt voorop staan. Juist die fijne afstemming met de patiŽnt is erg belangrijk.

Tandprothetisch specialist van A tot Z

De tandprotheticus is zowel adviseur, behandelend specialist als vervaardiger van gebitsprothesen. Een zeer veelzijdig specialisme, waarbij de tandprotheticus het hele proces van A tot Z uitvoert. Sinds de oprichting van de ONT in 1975 hebben de tandprothetici zich ontwikkeld tot een volwaardige beroepsgroep. Sinds 1998 hebben de tandprothetici een overeenkomst met de ziektenkostenverzekeraars waarbij is afgesproken dat de kosten zijn opgenomen in de basis- en aanvullende verzekering.

Implantaten

De ONT-tandprothetici werken ook samen met andere specialisten zoals tandartsen en implantologen. Met name de gebitsimplantaten zijn momenteel erg populair. Steeds meer dragers van een kunstgebit kiezen voor een implantaat waarop het gebit eenvoudige Ďvastgekliktí kan worden. De ONT-specialist vertelt u hier graag meer over. Bovendien investeert de ONT voortdurend in kennis en versterking van de kwaliteitszorg.

Ook op internet

Heeft u vragen over kunstgebit of gebitsprothesen? Neem dan contact op met de ONT-tandprotheticus bij u in de buurt. Deze geeft u graag advies! Meer informatie is ook te vinden op internet: www.kunstgebit.nl.

 

 

 

 

 

 

Advies van Peter:

Dertig jaar zorg voor uw kunstgebit

Het aantal mensen in Nederland dat een kunstgebit draagt, wordt steeds groter. Tegenwoordig heeft ťťn op de vijf Nederlanders een gebitsprothese. Dat zijn meer dan drie miljoen mensen.

Deze ontwikkeling heeft verschillende oorzaken. Zo is er een toenemende aandacht voor gebitsverzorging en voor het belang van goede gebitsprothesen. Maar ook de vergrijzing van de samenleving speelt hierbij een rol. Het is een bekend gegeven dat op oudere leeftijd mensen sneller hun natuurlijke tanden en kiezen kwijtraken.

Al met al is het nodig dat we met zín allen investeren in de verdere ontwikkeling van gebitsprothesen en in goede voorlichting hierover. De ONT-tandprothetici hebben dat de afgelopen dertig jaar al ruimschoots bewezen door te zorgen voor goed passende en duurzame kunstgebitten. En steeds meer mensen met een gebitsprothese profiteren hiervan.

Niet voor niets zeggen we daarom: uw kunstgebit verdient de zorg van de tandprotheticus!