Behandelingen

‘Een goed gebit is een rijk bezit’

De overstap naar een kunstgebit, klikgebit of prothese is een grote verandering. Zowel praktisch gezien als ook emotioneel. Uw nieuwe kunstgebit zal van grote invloed zijn bij het eten en praten, maar ook op uw uiterlijk. De stap van eigen tanden en kiezen naar een kunstgebit is dan ook geen gemakkelijke. Bij Tandprothetische Praktijk De Jong wordt daar met de grootste zorg rekening mee gehouden.

Tandprothetische Praktijk De Jong is gespecialiseerd in:

  • Eerste prothese (immediaat, ook wel noodprothese genoemd)
  • Volledige gebitsprothese
  • Overkappingsgebitsprothese (gebitsprothese op uw eigen wortel)
  • Implantaat gedragen gebitsprothese (klikgebit)
  • Partiële prothesereparaties (reparatie van een deel van het kunstgebit)
  • Aanpassingen aan uw huidige kunstgebit (bijvoorbeeld om deze weer beter passend te maken)

Wat mag u verwachten bij een kunstgebit, klikgebit & protheses?

Bij Tandprothetische De Jong bent u van harte welkom met al uw vragen en/of klachten over uw (kunst)gebit, klikgebit of prothese. Dit consult is gratis en geheel vrijblijvend. Indien u kiest voor de tandprothetische zorg van Tandprothetische Praktijk De Jong, zal uw behandeltraject er als volgt uitzien:

Kunstgebit, klikgebit & protheses Nijmegen
Kunstgebit, klikgebit & protheses Nijmegen
Kunstgebit, klikgebit & protheses Nijmegen
Kunstgebit, klikgebit & protheses Nijmegen
Kunstgebit, klikgebit & protheses Nijmegen de jong kunstgebit behandeling 07
1

Afspraak 1: Intakegesprek en eerste afdruk

Uw persoonlijke gegevens, medicijngebruik en gegevens over uw gezondheid worden geregistreerd. Uw verwachtingen worden uitgebreid besproken en er zal een eerste inspectie van uw mond worden uitgevoerd. De tandprotheticus zal u adviseren en informeren over de behandelingsmogelijkheden. Tevens worden de eerste afdrukken van uw beide kaken gemaakt (happen).
2

Afspraak 2. Definitieve afdrukken

Met behulp van speciaal voor u gemaakte lepels, worden de definitieve afdrukken van de beide kaakdelen gemaakt. Hiermee worden de randlengte en de pasvorm van de prothese(n) vastgelegd.
3

Afspraak 3. Beetbepaling en kleur kiezen

Zowel de ruimte in de mond als ook de stand van de boven- en onderkaak worden bekeken, om te kunnen bepalen hoe deze optimaal contact met elkaar kunnen maken. Ook worden de kleur en vorm van de tanden en kiezen uitgezocht. Uiteraard zijn uw persoonlijke wensen hierbij leidend. Indien u beschikt over foto’s van enige tijd geleden dan is het raadzaam deze mee te nemen.
4

Afspraak 4. Proefprothese passen

Bekeken wordt of de tanden mooi in uw mond staan en of de kiezen goed op elkaar komen. De tanden en kiezen staan dan nog op een wasplaatje zodat de pasvorm, indien gewenst, nog kan worden aangepast.
5

Afspraak 5. Plaatsen van de prothese

De definitieve prothese wordt in uw mond geplaatst. Zowel uw spraak met de nieuwe prothese, als ook eventuele pijnplaatsen en de esthetiek (schoonheid) worden gecontroleerd. U kunt nu zelf met de prothese gaan functioneren. Het gewenningsproces kan enkele weken duren. Direct kan er een afspraak voor nacontrole gemaakt worden. Bij eventuele (pijn)klachten, kunt u vanzelfsprekend contact opnemen.
6

Afspraak 6. Nacontrole

De pasvorm en functie van uw kunstgebit worden gecontroleerd. Waar nodig worden er nog correcties uitgevoerd.